Midsummerfest

21 juni 2024 - Agunnaryd, Zweden

Wat een bijzondere maar vooral hele leuke dag gehad vandaag. We zijn eerst heerlijk wezen wandelen in een heel mooi natuurreservaat helgo vlakbij vaxjo. Je kan daar ook heel goed wildkamperen en zijn daar wel wat mensen tegengekomen die daar hebben geslapen.

Daarna hebben we een mooi plekje uitgezocht voor een heerlijke lunch wilde eigenlijk bij het water maar dat was niet te doen met al die muggen. Dus maar op een heuvel in het weiland met uitzicht op het bos.

Daarna zijn we uitgenodigd door Roos (eigenaar van de camping waar wij zitten) en haar gezin om het Midsummerfest mee te vieren. Nou dat moet je echt een keer mee hebben gemaakt. Was echt heel bijzonder, iedereen is op zijn mooist gekleed en de vrouwen hebben een bloemenkrans in het haar. Ze vieren een soort van Pasen en Pinksteren in 1 en ze vieren het begin van de zomer. Ze hebben hier trouwens heerlijke aardbeien, die horen ook bij Midsummerfest.

Daarna zijn we wezen bbq op het strandje van de camping met Roos en haar gezin. Echt ook heel gezellig en voelt een beetje speciaal.

Simon wilde nog even de nieuwe motor uitproberen van de sloep, dus hup in de boot en een rondje over het meer. Het was heerlijk en geen last van de muggen op het water. Ook nog de zeearend gezien, maar helaas mijn camera niet bij.

En als klap op de vuurpijl nog een hele mooie zonsondergang.

Veel liefs

Jan en martine